Mindfulness op het Werk

Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, zul je de resultaten krijgen die je altijd gekregen hebt

Mindfulness op het Werk

Wil je meer rust, plezier en zelfvertrouwen en met minder energie en stress betere resultaten behalen. Onderstaande Mindfulnesstraining is individueel te geven en in de groep.

Ken je een van de volgende situaties?

– Je bent met je hoofd ergens anders dan waar je feitelijk mee bezig bent, gedachten drijven je weg, en zorgen ervoor dat je niet effectief of met plezier werkt;

– Je merkt op dat je terwijl je een gesprek voert er niet echt met je volle aandacht bij bent;

– Je hebt veel taken, je verliest soms het overzicht, waardoor je dingen voorrang geeft die minder belangrijk zijn en te weinig tijd over houdt voor wat je echt wilt doen;

– Je presteert minder goed dan je zou willen, je werkt inefficient en soms reactief;

– Je voelt je onrustig in stress en drukke tijden en neemt dit gevoel ook mee naar huis;

– Je voelt je snel gestrest, en je hoofd zit vaak vol met gedachten;

– Door onrust kan je minder helder denken en ben je minder creatief.

‘To be mindful’ betekent ‘opmerkzaam zijn’ of ‘wakker zijn’. In een staat van mindfulness bent u zich bewust van de ervaring zoals die zich voordoet, van moment tot moment, zonder oordeel. Een toestand waarin u gefocust, kalm en helder bent. In deze training Mindfulness krijgt u alle tools in handen om mindfulness in de praktijk toe te passen.

Resultaat van de training

Na afloop van deze training kent u de techniek van mindfulness en kunt u er concreet mee aan de slag in uw dagelijkse werk en leven. Uw impact, veranderkracht en creativiteit nemen toe. U bent meer aanwezig in het hier en nu, en u werkt met meer focus. U luistert beter en ziet wat nodig is in een gegeven situatie. U ontwikkelt meer zelfvertrouwen en ervaart uw werk als zinvoller. U kunt vanuit meer rust (minder vanuit de emotie) communiceren. U kunt beter met stress omgaan, meer ontspannen en dat heeft een positief effect op uw werk. U bent en voelt uzelf meer in balans en gezonder.

Wat levert Mindfulness op?

• Verbeterde concentratie & aandacht;

• Sneller signaleren van ondermeer overbelasting en spanning, maar ook signalen van anderen;

• Minder neiging tot piekeren;

• Verlagen van de ervaren stress en spanning;

• Vergroten van creativiteit, een meer open houding, meer out-of-the-box denken en handelen;

• Meer keuzevrijheid: men leert vaardigheden die de keuzemogelijkheden vergroten in het omgaan met spanningen, emoties en lastige situaties.

Mindfulness kan als training incompany worden gegeven. Miraconsult heeft daar ervaring mee. 

Wat levert Mindfulness specifiek op voor uw medewerkers?

• Een meer ontspannen werkhouding;

• Medewerkers plannen het werk beter/effectiever, wat de kwaliteit van het werk ook ten goede komt

• Verlaging van de ervaren werkdruk

• Verbeterde onderlinge communicatie en verstandhouding. Dit zorgt voor een prettiger werkklimaat.

Mindfulness werkt ook preventief:

• Op tijd herkennen van eigen spanningssignalen en tijdig actie kunnen ondernemen reduceert of voorkomt langdurige spanning en verzuim

• Medewerkers kunnen beter en op een adequate manier hun grenzen aangeven waardoor stress- en burnoutverschijnselen minder voorkomen

 

Deze training kan incompany worden aangeboden en worden afgestemd op uw organisatie en medewerkers. Het is ook mogelijk uw medewerker aan te melden voor een individuele of groeps Mindfulnesstraining.

Reactie na workshop voor Voednet:

Ik kijk met plezier terug op de bijeenkomst welke je bij Voednet hebt gegeven. Wat ik heb geleerd tijdens de workshop mindfulness is dat mindful zijn al in kleine dingen kan zitten. Door bijvoorbeeld met aandacht een kopje thee te drinken ben je al heel bewust met het hier en nu bezig. Ik merk dat ik snel geneigd ben om in de toekomst of verleden te leven maar niet te genieten van het hier en nu. Door de praktische workshop ben ik me dat nu veel meer bewust. De manier waarop Anurag de workshop verzorgde vond ik heel prettig. Heel praktisch en vooral niet te zweverig. (Esther Holvast)

 Verdere referenties vanuit organisaties onder deze link

Meer informatie over de reguliere 8 weekse Mindfulnesstraining, ook voor individuele medewerkers te volgen