Loopbaancoaching

Als je doet wat je leuk vind hoef je nooit te werken

Wanneer loopbaancoaching:

  • bezinning en herorientatie, waar sta ik nu, wat wil ik, wat is de volgende stap op werkgebied;
  • duidelijk krijgen wat ik qua werk wil, wat beter bij mij past;
  • op zoek naar passie en inspiratie in werk;
  • keuzes maken;
  • meer in je kracht komen en energie krijgen;
  • assertiever op je werk, jezelf beter profileren;
  • ondersteuning bij reintegratie (dit is in samenwerking met ID-plein);
  • specifieke competentieontwikkeling;
  • inzicht in je kwaliteiten, wat kan ik, waar ben ik goed in, wat vind ik leuk, wat inspireert me en geeft me energie;
  • je wilt zelfstandige worden en zoekt ondersteuning en inspiratie.

 

In de loopbaanbegeleiding volg je een op jouw afgestemd traject van 5 a 8 gesprekken waarin je door middel van gesprekken, opdrachten en zelfonderzoek een antwoord krijgt op meerdere van bovenstaande vragen. Soms gaat dit verder en gaat dit traject over je hele huidige leven.

In de loopbaanbegeleiding sta je stil bij je loopbaan en levensgeschiedenis middels een biografische opdracht en het bespreken van je cv. Vervolgens sta je stil bij je kwaliteiten, en wat voor jou belangrijke waarden zijn die in je werk moeten terugkomen, wil je daar energie van krijgen. Kortom, wat maakt of werk wel of niet bij je past.

Ik help je ook een beetje dromen, om duidelijk te krijgen wat je hart je ingeeft. Je schrijft je persoonlijke missie, over wat je wilt doen op werkgebied. Je gaat een visie en actieplan vormen voor de komende jaren. Dit alles geeft steun en richting.

Soms zit er nog het een en ander in de weg om duidelijk te krijgen wat beter bij je past. Misschien weet je het wel, maar lukt het je niet er stappen in te maken. In de loopbaancoaching staan we daar ook bij stil. Bijvoorbeeld: wat zijn je belemmerende overtuigingen, waarin houd je jezelf tegen, waar is er disbalans in jezelf. Middels RET, Voicedialogue, Transactionele Analyse en soms ook Systemisch werk besteden we daar aandacht aan.

In het laatste deel van het traject ga je je orienteren op werk. Welke aspecten uit fu
ncties spreekt je aan, waar moet je functie aan voldoen, waar word jij blij van, met wie kan je netwerkgesprekken gaan voeren.

De richting, wat jouw levenswerk is, is je dan duidelijk. Velen weten dan al welk soort functie bij ze past. Voor de meeste mensen is dit voldoende.

Wanneer je dan nog begeleiding wilt in het solliciteren, door middel van gesprekken oefenen of tips om de arbeidsmarkt te benaderen, kunnen we daar nog een vervolg aan geven in een of meerdere sessies.loopbaan coaching