Compassiedag

Heb jij compassie voor jezelf?

Wanneer we over compassie praten dan hebben we het meestal over compassie voor de ander. Je voelt met iemand anders mee die lijdt. Je hart reageert op de pijn van de ander en je voelt dat je de ander wilt helpen of steunen. Voel je compassie als een ander fouten maakt of tegenslag ondervindt? Kan je zonder oordeel naar de ander kijken omdat je weet dat hij/zij ook maar een mens is. En een mens is niet perfect.
Lijden, falen, onvolmaaktheid is iets wat we allemaal kennen. Je weet dat het jou ook kan overkomen.

Kan jij dezelfde compassie die je voor anderen voelt ook voor jezelf voelen? Mag jij fouten maken, mag jij onvolmaakt zijn, mag jij ook mindere kanten hebben, mag jij lijden?

Wanneer je compassie naar jezelf hebt dan mag je met mildheid naar jezelf kijken. Dan mag je erkennen dat je het ergens moeilijk mee hebt. Dan hoef je niet te oordelen naar jezelf, jezelf te bekritiseren voor allerlei tekortkomingen. Je leert te zorgen voor jezelf, je bent begripvol en vriendelijk tegenover je eigen fouten en gebreken. Je verandert alleen omdat je dit doet uit zorg voor jezelf. Maar niet omdat je jezelf onacceptabel of waardeloos vindt.

De centrale vraag bij compassie is: hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen en mezelf accepteren en respecteren. Hoe kan ik de realiteit aanvaarden, in plaats van deze af te wijzen en er tegen te vechten. Hoe kan ik milder ipv oordelend naar (delen van) mezelf zijn.

Op deze dag doen we fijne oefeningen en krijg je theoretische en neurologisch uitleg over hoe we compassie en onze eigen zorgsysteem kunnen versterken.

Wie goed voor zichzelf zorg is een waardevolle aantrekkelijke en warme aanwezigheid voor zichzelf en voor anderen.

Kom naar deze eenmalige dag in Amsterdam IJburg

Plaats: Jan Vrijmanstraat 339 (vlakbij de a1, a9 en ruime parkeermogelijkheid, ook met de tram goed bereikbaar vanaf CS) of locatie naast Muiderpoortstation
Datum: vrijdag 4 november, de dag duurt van 10.00 uur tot 16.30 uur

Minimaal 8, maximaal 18 deelnemers
Prijs: 90 euro excl btw

Geef je op via de mail met daarin je naam en je adresgegevens.

Anurag ten Klooster is een ervaren Mindfulnesstraining en Compassietrainer. Ze leidt mensen op tot Mindfulness en Compassiecoach. Daarnaast is ze is opleider aan de Academie voor Coaching en Counselling en begeleid mensen met stress, loopbaan, relatie en balansvragen. Ze heeft reeds 1000den mensen geholpen. Anurag is moeder van 3 kinderen en weduwe sinds 2013.