Individuele Mindfulnesstraining Volwassene of Kind

Individuele Mindfulness Training face to face of per webcam voor Volwassenen

De 8 weken Mindfulnesstrainingen worden steeds aangeboden in groepsverband op een vast moment. Misschien heb je het er moeilijk mee om in groep een training te volgen, of heb je een baan met zeer wisselende uren, of heb je te kampen met een mobiliteitsprobleem.
In al deze gevallen kan individuele face to face coaching of skypecoaching voor jou een oplossing bieden. Je kan de 8 weken training starten wanneer je wil. In overleg leggen we wekelijks de contactmomenten vast.
Gedurende deze 8 sessies van 1 uur ga je op een persoonlijke wijze door de Mindfulnesstraining.

Je ontvangt het materiaal (mp3′s en syllabus) enkele dagen voor de start. Je krijgt een opdracht die je uitvoert vlak voor de sessie. Je spreekt een uur en dag af waarop je naar de praktijk komt via skype contact maakt of opbelt. Je kan wekelijks de nieuwe sessie aanpassen volgens je agenda. Ook is een combinatie van face to face en telefonisch contact mogelijk.

Kosten: 630 excl btw. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden individuele consulten van Miraconsult (wanneer het niet vergoed wordt door je ziektekostenverzekering is een korting mogelijk bij minimuminkomens). Wanneer de werkgever het betaald is de prijs 875 euro.

Begeleiding vindt plaats in de praktijkruimte van Miraconsult op IJburg Steigereiland of via skype (naar wens) of een combinatie van direct en skype contact.

Je kan je ook met zijn tweeen of drieen opgeven, vanaf 2 personen zijn de kosten 450 euro excl btw per persoon. Vanaf 3 personen zijn de sessies 1,5 uur.

Wil je begeleiding per skype: het enige wat je nodig hebt is een webcam en goede internetverbinding. Je hoeft dus niet te reizen en kan een geschikt moment op de dag kiezen om dit te doen.

______________________________________

Individuele Mindfulnesstraining voor Kinderen of Jongeren

Van tijd tot tijd krijgen we allemaal veel prikkels te verwerken. Het is druk en het is veel! Om je goed staande te kunnen houden in deze tijd is het prettig als je zelf in staat bent te ontspannen en vaardigheden kent om “een hoofd vol gedachten” tot rust te brengen. Ook is het fijn om te weten hoe je met lastige emoties om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te hoeven worden of je steeds maar zorgen te maken.

In de mindfulnesscursus leer je vanaf een afstand naar je gedachten en gevoelens te kijken. Zodat de drukte in je hoofd wat rustiger wordt. En je met je aandacht meer in het hier en nu kan zijn. Ook oefeningen waardoor je je beter kan concentreren en kan ontspannen. met aandacht. We oefenen de cursus mindfulness vaardigheden aan de hand van geleide meditaties, concentratie-opdrachten, waarnemingsspellen, ontdekken met je zintuigen, yoga, verhalen…

We gaan rustige oefeningen doen, zittend en bewegend. We vertellen soms wat we ervaren tijdens het oefenen aan elkaar. Door deze oefeningen leer je hoe je beter in je lijf én hoofd kan zitten. Dat is voor de rest van je leven handig!

Wat leer je tijdens de training?

  • Focussen en vasthouden van aandacht. Hierdoor leer je je beter te concentreren op wat je doet, bijvoorbeeld op school
  • Werken aan meer innerlijke kracht en zelfvertrouwen
  • Beter omgaan met stress
  • Beter omgaan met gedachten, angst en piekeren
  • Beter omgaan met emoties zoals irritatie, angst, verdriet en frustratie
  • Je staande kunnen houden in sociale relaties op basis van wederzijds respect
  • Beter inslapen en omgaan met je gezondheid
  • Inzicht in stress en de gevolgen daarvan voor mind en body. Concreet: wat kan je eraan doen?

De individuele Mindfulnesstraining voor Kinderen vind plaats in de praktijkruimte van Miraconsult en wordt gegeven door Anurag. Zij is zelf moeder van 3 kinderen. Naast de Mindfulnessopleiding heeft Anurag o.a. de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd en jaren gewerkt  als groepsleidster en ambulante begeleider met kinderen en jongeren die afwijkend gedrag vertoonden.

Het is mogelijk een proefsessie te doen van 45 minuten. Kosten 60 euro excl btw. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden consulten van mij. Bel mij om dit na te gaan.

Een individuele sessie voor kinderen die moeite hebben om in slaap te komen is ook mogelijk. Kosten: 60 euro excl btw

Individueel Mindfulnesstraining van 5 bijeenkomsten van 45 minuten voor kinderen tot 12 jaar. Kosten 250 euro excl btw. Bij de eerste bijeenkomst is het wenselijk dat een ouder mee komt en eventueel doet.

Individueel Mindfulnesstraining voor jongeren vanaf 12 jaar, 8 bijeenkomsten van 1 uur. Kosten 450 euro excl btw.

We kunnen ook een combinatie maken van een 6 online lessen en 3 afspraken of alleen online kan ook. Kijk voor de onlinetraining op: www.academievoorleven.nl/kind

Wil je eerst een kennismakingssessie met eerste Mindfulnessoefeningen of wil je een paar keer maar komen? Voor kinderen 60 euro excl btw en voor jongeren 70 euro excl btw per sessie.

Reactie deelnemer:

Veel dank voor alles! Ik heb er zo ontzettend veel aan gehad. Net op de fiets over de IJbrug terug had ik zo’n geluksmomentje, omdat ik ontzettend blij ben dat ik deze stap genomen heb en samen met jou de wereld van mindfulness heb ontdekt.

De individuele mindfulness cursus is voor mij een verademing geweest. Wat ben ik blij dat ik dit ooit ben begonnen! Zelf heb ik gedurende deze 8 weken, maar vooral ook samen met Anurag, veel geleerd en gedaan (of liever: niet gedaan)! In onze sessies bespraken we waar ik tegen aan liep maar oefenden wij ook samen. Wat ook bijzonder fijn was, is dat ik ook andere dingen waar ik mee zat kon bespreken. Het was dus helemaal zoals ik zelf graag wilde. Anurag staat hier absoluut voor open, denkt mee, stelt goede vragen maar is vooral heel erg relaxed en rustig. (Emilie L)

meditatiecursus