Mindfulness Ouder Kind

You have only one moment in your hands – the real moment. And you will not get this moment again. Either you live it or you leave it unlived.

Ouder en Kind Mindfulness in Amsterdam op IJburg

Van tijd tot tijd krijgen we allemaal veel prikkels te verwerken. Het is druk en het is veel! Om je goed staande te kunnen houden in deze tijd is het prettig als je zelf in staat bent te ontspannen en vaardigheden kent om “een hoofd vol gedachten” tot rust te brengen. Ook is het fijn om te weten hoe je met lastige emoties om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te hoeven worden of je steeds maar zorgen te maken.

In de mindfulnesscursus leer je beiden vanaf een afstand naar je gedachten en gevoelens te kijken. Zodat de drukte in je hoofd wat rustiger wordt. En je met je aandacht meer in het hier en nu kan zijn. Ook oefeningen waardoor je je beter kan concentreren en kan ontspannen. met aandacht. We oefenen de cursus mindfulness vaardigheden aan de hand van geleide meditaties, concentratie-opdrachten, waarnemingsspelletjes, ontdekken met je zintuigen, yoga, verhalen…

We gaan rustige oefeningen doen, zittend en bewegend. We vertellen soms wat we ervaren tijdens het oefenen aan elkaar. Door deze oefeningen leer je hoe je beter in je lijf én hoofd kan zitten. Dat is voor de rest van je leven handig!

Voor wie voor zijn/haar kind en/of voor zichzelf een moment van rust en ontspanning zoekt. En wie vaker met volledige aandacht in het nu wil kunnen zijn en genieten.

Op de avonden doen we mindfulness oefeningen en meditaties die voor kinderen en volwassenen zijn geschikt. Deze kan je samen doen in je dagelijkse leven.

Minimum leeftijd voor deelname is 8 jaar.

Locatie Jan Vrijmanstraat 339 Amsterdam IJburg (geef je interesse aan, wanneer je onderstaande data niet kunt). Het is hier ’s avonds gratis parkeren va 19.00 uur!

groep:8 en 15 februari 2015 van 18.00 uur tot 19.30 uur. 

Kosten 100 euro voor 1 ouder en 1 kind, bij 2 kinderen plus 1 ouder 120 euro. Kom je met 2 ouders en 1 kind dan is het 140, en met 2 ouders en 2 kinderen 160 euro. (de prijs is inclusief cd met 10 ingesproken oefeningen om thuis te doen).

 

Omdat het voor veel ouders en kinderen lastig is tijd vrij te maken om na schooltijd naar mijn praktijk te komen heb ik een onlinetraining gemaakt voor Kinderen en Jongeren, voor de leeftijd 8-15 jaar.

Handig, want die kan je in je eigen tijd vanachter je computer volgen, zelf of met je ouder als je wilt. De training bestaat uit allemaal video’s met uitleg en ingesproken oefeningen op mp3 oefeningen en opdrachten. Daardoor wordt het best persoonlijk. En net zo goed, of nog beter dan een groepstraining.

Kijk maar op www.academievoorleven.nl/kind voor alle details en hoe je je direct kunt aan melden.

Er begint een groep op 2 oktober.