Mindfulness Retraite

Stads/mindfulness retraite

Simpelweg zijn, niets hoeven

Voor mensen die een stap verder willen maken in zachtmoedigheid, innerlijke rust, mildheid en kracht willen hervinden

Het zijn 2 daagse stadsretraites, in Amsterdam gegeven 

Laagdrempelig (voor beginners en gevorderden) en met diepe impact

De stilte is de basis van deze mindfulness retraite. Het leven in het hier-en-nu wordt hierbij praktisch en concreet gemaakt. De basis van het programma zijn verschillende vormen van meditatie, die dienen om contact te maken met de stilte in jezelf.

Eigenlijk weten we allemaal hoe helend stilte, rust en eenvoud kunnen zijn. Deze stilte retraite is bedoeld om je het geschenk van stilte, rust een eenvoud te laten ervaren. We bieden je een mogelijkheid om helemaal bij jezelf te komen.

Tijdens de mindfulness retraite verblijf je twee dagen in absolute stilte. Het is een individuele ervaring in groepsverband.
We hanteren een vriendelijk schema. Dit schema vormt de bedding voor de activiteiten en helpt je de smaak van eenvoud te proeven. Zitmeditatie zal afgewisseld worden met loopmeditatie. We maken gebruik van verschillende meditaties en van bewustzijns-, en compassie oefeningen.

Het is heel bijzonder om in stilte in een groep te zijn en het samenzijn te beleven gedurende allerlei gezamenlijke activiteiten in stilte. Verrassend is het hoeveel contact en verbinding er ervaren kan worden juist wanneer je niet met elkaar praat. Dat vormt voor iedereen een leerzame ervaring. Veel mensen zullen tijdens zo’n stilte retraite merken dat contact zonder woorden tot meer verbinding leidt dan contact met woorden.

Vooral ook voor stellen of goede vrienden blijkt de mindfulnessretraite  een buitengewoon en verrassend effect te hebben. Een stilte retraite heeft namelijk een zuiverende, verlichtende en bevrijdende werking. Daarnaast helpt een stilteweekend om eventueel aan elkaar opgelopen pijn weg te doen smelten en op een frisse manier de liefde te laten opbloeien.

Op het eind van de retraite wordt er de nodige aandacht besteed om de ervaringen qua mindfulness ook te integreren in je dagelijkse leven.
De mindfulness retraite is geschikt voor alle mensen die meer willen genieten van het leven in het moment. Om minder afgeleid te worden door zaken uit het verleden of zorgen over de toekomst. Tijdens de mindfulness retraite streven we naar groepen van 6 tot 12 deelnemers.
 
Ben jij zover? Durf jij de stap te nemen. Echt invloed uit te oefenen waar je kunt en leren accepteren wat je niet kan beinvloeden?

Ik hoop je mee te maken in deze retraitemindfulness retraite

Stadsretraite Amsterdam

Donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2017, de dagen duren van 10.00 uur  tot 16.30 uur en vinden plaats in de Tempel van Alledag, Jan Vrijmanstraat 339 Amsterdam

of

Maandag 15 en dinsdag 16 januari 2018

Bijdrage: 170 euro excl btw