Mindfulness voor Kinderen

Leren surfen op de golven van het leven, ook al zijn de golven hoog

Mindfulness voor Kinderen

Ben je snel afgeleid? Kan je moeilijk in slaap komen? Heb je vaker een vol hoofd? Ben je vaak moe? Heb je negatieve gedachten over jezelf of over wat je kunt. Ben je vaker bang? Vinden ze dat je soms verlegen of onzeker bent? Vind je het moeilijk met emoties om te gaan? Kanje moeilijk ontspannen of in slaap komen. Vind je het prima om een tijdje stil te zitten en met andere kinderen oefeningen te gaan doen?

Deze cursus Mindfulness kan je helpen. We vinden het leuk als je mee doet!

In de Mindfulnesscursus oefenen aan de hand van aandachtsspelletjes, geleide meditaties, verhalen, concentratie-opdrachten, waarnemingsspelletjes, ontdekken met je zintuigen, yoga en andere bewegingsoefeningen… Voorop staat dat we plezier hebben met elkaar!

mindfulness voor kinderen

Laat dit je ouder lezen: 
Uit onderzoek blijkt dat Mindfulness een zeer effectief hulpmiddel is! Door bewuste aandacht te ontwikkelen voor jezelf en anderen neemt je vermogen om met stress en spanning om te gaan toe. Kinderen verbeteren hun concentratie en leren meer te vertrouwen op hun zelf. Ze leren ontspannen en om te gaan met ‘een hoofd vol gedachten’ en met ‘lastige’ emoties. Ze ontwikkelen meer mildheid naar zichzelf. Het programma voor  de training Mindfulness voor kinderen is gebaseerd op het 8 weekse volwassenen programma, ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn en aangepast voor kinderen van 7-12 jaar.

We gaan rustige oefeningen doen, zittend en bewegend. De kinderen vertellen wat ze ervaren tijdens het oefenen aan elkaar. Door deze oefeningen leren ze hoe ze beter in je lijf én hoofd kunnen zitten. Dat is voor de rest van het leven handig!

Voor wie voor zijn/haar kind een moment van rust en ontspanning zoekt in alle drukte van allerdag. En wie zijn/haar kind graag wil leren met emoties, gedachten en lichamelijke ongemakken om te gaan.

Leeftijd groep: 9-15 jaar. Voor groepsproces is de voorwaarde voor deelname is dat uw kind een tijdje tijd stil kan zitten.

Mocht dit een probleem zijn, of er spelen andere issues, dan raad ik de individuele begeleiding aan bij mij.

Kosten: Neem contact op voor wie vergoed, dit is bij veel ziektekostenverzekeraars mogelijk!

De prijs is inclusief door Anurag ingesproken cd met 10 mindfulnessoefeningen voor kinderen en een mapje met cognitieve oefeningen voor thuis.

Locatie :  Jan Olphert Vaillantlaan 34 Amsterdam (IJburg, vlakbij de A10)

De groepstraining start in oktober om 15.30 uur op de Jan Olphert Vaillantlaan 34 of mogelijk in de Montesorrischool op Steigereiland IJburg.

mindfulness voor kinderen

 

 

 

 

 

Omdat het voor veel ouders en kinderen lastig is tijd vrij te maken om na schooltijd naar mijn praktijk te komen heb ik een onlinetraining gemaakt voor Kinderen en Jongeren, voor de leeftijd 8-15 jaar.

Handig, want die kan je in je eigen tijd vanachter je computer volgen, zelf of met je ouder als je wilt. Ik maak allemaal video’s met uitleg en spreek mp3 is en maak slides met opdrachten. Daardoor wordt het best persoonlijk. En net zo goed, of nog beter dan een groepstraining.

Kijk maar op www.academievoorleven.nl/kind voor alle details en hoe je je direct kunt aan melden.

Deze training wordt door Anurag gegeven. Zij is zelf moeder van 3 schoolgaande kinderen (basis en middelbare school). Anurag heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd en jaren gewerkt  als groepsleidster en ambulante begeleider met kinderen en jongeren die afwijkend gedrag vertoonden. Momenteel begeleid zijn volwassenen en kinderen vanuit haar praktijk. Anurag is gecertificeerd Mindfulnesstrainer en heeft de opleiding o.a. bij David de Wulf gevolgd, auteur van o.a. het boek en programma Mindfulness voor Kinderen.

Zie verder over Anurag onder deze link.

Het is ook mogelijk individuele sessies te geven in Mindfulness, we kunnen dan samen kijken hoeveel sessies er nodig zijn. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden sessies van Anurag van Miraconsult.

Kijk onder deze link voor individuele sessies

Ook is het mogelijk een korte training of een dag voor Ouder en Kind te volgen, kijk onder deze link

Hier een artikel onlangs gepubliceerd in de NRC over Mindful Kids

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4dfFlqSpvXs