Kosten en vergoeding

Als je voelt dat je vastzit, zoek dan naar de eerste stap die je wel aandurft

Kosten en vergoeding sessies en trainingen

Telefonisch kennismakingsgesprek gratis (5-20 minuten)

De intake worden gecombineerd met een eerste gesprek (van 1,5 uur totaal) en kost daarom 90 euro. Je hebt dan direct goed zicht op hoe de sessies gaan en je krijgt al vaak de eerste handvaten of inzichten.

90 euro btw vrij voor een coaching, counselling of een therapiesessie van 1 tot 1.20 uur, loopbaancoaching is excl btw

120 euro btw vrij  voor een eenmalige sessie of familieopstelling van 1,5 uur

120 euro excl btw voor relatiesessies of relatieopstelling voor een stel voor maximaal 1,5 uur

25 euro extra voor ieder half uur dat het langer duurt bij een eenmalige sessie/familieopstelling/relatiesessie, (meerdere sessies zijn max 90 euro btw vrij per keer)

25 euro extra voor wanneer ik bij je thuis kom (alleen in Amsterdam/Diemen mogelijk)

150 euro excl btw wanneer de werkgever betaalt

70 euro btw vrij voor jongeren tussen 12-18 jaar voor een sessie van 1 uur

60 euro btw vrij voor kinderen tot 12 jaar voor een sessie van 50 minuten

Avondtarief: wil je alleen savonds: ik reken 25% extra voor sessies savonds vanaf 17.00 uur

35 euro per half uur telefonische coaching (het eerste 20 minuten gesprek ter informatie/kennismaking is gratis)

Supervisie aan coaches/counsellors 90 euro excl btw per uur

Afspraken die minder dan 48 uur van te voren afgezegd worden, worden in rekening gebracht. Bij ziekte is het soms mogelijk deze een dag op te schuiven binnen dezelfde week, daarover kunnen we van te voren geen garantie geven.

Annuleringen binnen 21 dagen voor aanvang van een workshop of training worden vanaf dat moment volledig in rekening gebracht. Het is mogelijk iemand anders voor je in de plaats te laten komen.

Vergoeding door jouw verzekeraar

Miraconsult is als Registercounsellor aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) en ingeschreven bij het landelijk informatiecentrum van de zorgverzekeraars, het AGBZ-bestand. Daarnaast is Miraconsult registerlid van het RBCZ (HBO Register beroepsbeoefenaren natuurlijke gezondheidszorg). Het landelijk zorgverlenersnummer 90\(0) 16000 is toegekend waardoor de verzekeraars op de hoogte zijn van mijn praktijkvoering. Deze maakt vergoeding van de consulten mogelijk. Miraconsult is ook lid van de VVM (vereniging voor mindfulnesstrainers) en VMBN. Hiernaast ben ik gebonden aan de Ethische Code voor Counsellors zoals die door de Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors wordt voorgeschreven.

Sessies worden bij vele zorgverzekeraars (deels of geheel) vergoed in hun aanvullende polissen onder de noemer: alternatieve zorg (geneeswijze of natuurgeneeskunde).

Kijk onder deze link voor de actuele lijst van vergoedingen in 2017

Ben je een student kijk hier voor de vergoeding:
https://www.studentenverzekering.nl/zorgverzekering/vergoedingen-counseling.html

Bij Zorgverzekeraars die niet genoemd worden kan je een coulance verzoek indienen. Zie coulance regeling.

Coulanceregeling

Ook vergoeden zorgverzekeraars op basis van een individuele coulanceregeling. Ook bij een basis verzekering en bij verzekeringen die in bovengenoemde lijst niet vermeld staan, kan een coulance worden ingediend. Ik kan je een voorbeeldbrief geven. Het geeft geen garantie op vergoeding maar er zijn wel goede ervaringen mee dat het toch vergoed wordt. Deze vallen onder de noemer kortdurende psychosociale hulp of alternatieve geneeswijze.

Bedrijfsleven

De werkgever is verplicht je ondersteuning te bieden als je last hebt van geestelijke en/of lichamelijke klachten. In het kader van preventie van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn werkgevers in toenemende mate bereid om de kosten van begeleiding voor hun werknemers te vergoeden. Ook is er, in het kader van de Wet Poortwachter, geld beschikbaar voor reintegratie-begeleiding. Zo zijn er ook Arbo diensten, o.a het UWV, die diensten vergoeden die jij aandraagt.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Dit budget en een indicatie kunt je, indien mogelijk, aanvragen bij het centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Als je gebruikt maakt van deze regeling dan draagt jijzelf verantwoordelijk hiervoor. Je bent verplicht om verantwoording af te brengen over hoe jij het geld heeft uitgegeven. Je moet daarvoor een administratie bijhouden en contracten afsluiten met de hulpverleners. Voor uw aanvraag van een PGB kan ik je ook naar een zorgconsulente. www.pgb.nl

Aftrekpost voor de inkomstenbelasting

Onder de noemer psychosociale/begeleiding kunnen de sessies als aftrekpost bij de inkomstenbelasing opgevoerd worden, waardoor het ook voor mensen zonder vergoedingsmogelijkheden betaalbaar blijft. Je kunt de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekosten op je belastingaangifte aftrekken.

De kosten voor loopbaancoaching kan je aftrekken als ‘scholingskosten’ , daarvoor geldt een drempel van 250 euro scholingskosten per jaar, daarboven kun je dus voor 40-50% aftrekken.