Over Anurag (oprichtster Miraconsult)

Accepteer wat je niet kunt veranderen,  heb de moed om te veranderen wat veranderd kan worden, en de wijsheid het verschil te maken tussen deze beiden

JBF_0443
Anurag ten Klooster (1970)

Ik wil graag aan het geluk van mensen bijdragen en ervoor zorgen dat mensen meer tevreden zijn in hun leven en met zichzelf, en meer genieten. Het leven is te kort om niet volledig te leven en te doen wat je hart je ingeeft, wat echt bij je past. Dat weet ik maar al te goed.

Ik ben moeder van drie kinderen (14, 12 en 8 jaar). In  2013 ben ik mijn partner en vader van mijn kinderen verloren, na een ziekteproces van 8 maanden is hij doodgegaan. Ik heb in deze heftige periode (waarin ik mensen ben blijven begeleiden) veel mindfulness en zelfcompassie beoefend. Het klinkt misschien raar maar door deze beoefening en ervaring is mijn vertrouwen in het leven (en de dood) sterker dan ooit. Mijn angsten en onzekerheden zijn naar de achtergrond verdwenen en mijn gedachten en emoties kan ik beter dan ooit hanteren. Ik heb echt leren springen in het onbekende, keer op keer. Ik leef in het NU.

Ik gun iedereen, een lichtere manier van leven, meer in het nu. Minder gehinderd door gedachten, emoties, onzekerheden en angsten. Doen wat je echt wilt doen en zijn wie je bent. Het leven kan kort zijn en je bent veel te uniek om je tijd weg te gooien en het leven niet volledig te leven.

Ik heb reeds duizenden mensen begeleid (zie onderaan deze pagina) en heb een brede ervaring als professional, en ook veel levenservaring.

En weet je wat nu zo fijn is, ik herken vaak thema’s en vragen van mensen die bij me komen, omdat ik zelf ook een hele ontwikkeling heb doorgemaakt en al heel veel mensen heb mogen begeleiden. Heel veel mensen hebben mij verteld wat ze niet zomaar tegen ieder zouden vertellen. Ik bied de veiligheid en ruimte om dat te doen. De worstelingen, de twijfels, de wensen, de verlangens, de afkeer, de onrust of vermoeidheden. Ik vind niets gek.

En toch, ook al zie ik vaker overeenkomsten bij alle mensen die ik heb ontmoet, jouw verhaal is jouw unieke verhaal, ieder is anders. Ik stem de begeleiding goed op jou af. Op wat jij nodig hebt, op wat jouw helpt, op wat bij jou past, op wat jouw sterker maakt.

“Mijn visie is dat je het beste functioneert wanneer je doet wat bij je past, je je kwaliteiten kan inzetten en mag leren (en proberen). Persoonlijke ontwikkeling start met de acceptatie van hoe het nu is, en door in contact te komen met je innerlijke kracht en vertrouwen en door te luisteren naar wat je echt wilt. Ik help mensen het leven lichter te leven door zelfsturing te geven aan hun leven, en aan gedachten, gevoelens e.d. te doen wat ze graag willen en relaties aan te gaan zoals ze dat willen.”

“Anurag is analytisch, (hoog)sensitief, inspirerend, enthousiast, warm en ook rustig, betrokken, nieuwsgierig, soms stoer, open en eerlijk en (levens)wijs. Ze houdt van humor en kan binnen no time de kern raken van waar of waarom  iemand vastloopt. Haar kracht is om van een groep onbekenden binnen no time een betrokken groep te maken. Hoe ze dat doet: door zichzelf te zijn, door haar waarden voorop te stellen, door verbindend te werken, zware thema’s lichter te maken. Anurag vindt veiligheid, openheid en eerlijkheid heel belangrijk, want dan durf je jezelf te zijn en jezelf te uiten. Dan durf je stappen te nemen. Uitproberen en fouten maken, dat is meer dan welkom en Anurag daagt je zonder oordeel uit te doen wat bij je authentieke zelf past.”

Mijn professionele achtergrond

In 1990 begon ik mensen te begeleiden. Eerst als maatschappelijk werker (met drugsverslaafden en met jongeren die met justitie in aanraking kwamen) en als groepswerker met jongeren en kinderen die niet meer thuis woonden. Sinds 1998 begeleid ik mensen in de rol van trainer en coach en therapeut.

Ik heb heel veel mensen uit allerlei organisaties begeleid zie voor de organisaties onder deze link, in en na mijn 10 jarig dienstverband bij het trainersbureau, de Boertiengroep. Sinds 1998 begeleid ik ook particuliere klanten,  coaches/counsellers en zzp-ers vanuit Miraconsult. Ik heb veel opleidingen gevolgd en ervaring opgedaan, en ondertussen zijn duizenden mensen succesvol door mij begeleid. Zie verder onder cv voor mijn ervaring en opleidingsachtergrond.

Met mijn instelling dat ik mijn hele leven blijf leren, sta ik open voor allerlei zienswijzen en ontwikkel ik mij ook steeds verder door middel van trainingen en opleidingen.

In onderstaande video zie je mij aan het werk in mijn opleiding en vertellen studenten mij hoe ze mij ervaren als trainer en coach:

Woorden die mij in de kern omschrijven: eerlijk oprecht en inspirerend, in verbinding met de klant en bewust van gevoelens/gevoeligheden,  speels, kalm en compassievol. Hieronder staan de woorden van klanten over mij:

0001O8

 

 

 

Deze woorden van feedback over mij komen van mijn klanten 

 

 

 

 

 

Bel of mail je mij als je meer wilt weten, even wilt overleggen of aan een training mee wilt doen?