Coachen en Counsellen met Mindfulness

Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.

Coachen en Counsellen met Mindfulness is gewaardeerd op 18 accreditatiepunten (voor de cursist 18 PE punten) door de ABvC. 

Coachen en Counsellen met Mindfulness is een training waarin ervaringsgericht wordt gewerkt met mindfulness. Als methodiek en als houdingswijze. De resultaten van deze training zijn voor jezelf en voor de begeleiding van klanten bijzonder effectief.

In deze 2,5 daagse training:

– ervaar je de methodieken zoals die in de 8-weekse klassieke Mindfulnesstraining worden gebruikt;

– krijg je meer helderheid en inzicht in je eigen gewoontepatronen en een effectieve methode om deze te doorbreken;

– leer je effectief om te gaan met onaangename gevoelens, gedachten en (emotionele) pijn;

– leer je meer te genieten en de kwaliteit van het leven te ervaren;

– ervaar je hoe dit rust, balans, kracht, zelfvertrouwen en energie kan brengen, waardoor je effectief mensen begeleid en makkelijker aan klanten komt;

– leer je hoe je vanuit aanwezige houding meer kan Zijn met je klant, in plaats van doen, oplossen of hard werken;

– leer je speciale vraagtechnieken (inquiry), en oefen je in de praktijk hoe je dit kan toepassen;

– krijg je voldoende handvatten om Mindfulnessoefeningen in te zetten in coaching, counselling of training;

– Kan je volwassenen en kinderen helpen met Mindfulness;

– Heb je kennis, achtergrondinformatie en methoden eigen gemaakt uit Mindfulness Based Stress Reduction, Cognitieve Therapie en de Acceptance en Commitment Therapie

– De opgedane ervaringen kunnen direct worden toegepast in de begeleiding van mensen.

De training is inclusief veel mindfulnessoefeningen op mp3 die je kan gebruiken in je begeleiding en een mooi werkboek met theorie en oefeningen.

Programma:

De eerste dag staat in het teken van zelf oefenen met Mindfulness, het zelf belichamen van Mindfulness.
– We ervaren en krijgen inzicht in hoe je met aangename en onaangename ervaringen omgaat, en wat er voor zorgt dat het zo lastig is met je aandacht in het moment te blijven.
– Je ervaart wat nodig is om je aandacht te richten en tot meer keuzevrijheid te komen in plaats vanuit de automatische piloot met situaties om te gaan.
– We doen korte en langere aandachtsoefeningen. We staan stil bij obstakels en hoe om te gaan met gedachten.

De tweede dag  ga je oefenen met verschillende Mindfulnessoefeningen zoals in de 8 weekse training toegepast en andere oefeningen vanuit de ACT.
– Je leert eigen gewoontepatronen te herkennen en jou manier om met gevoelens en gedachten om te gaan.
– Je leert een andere manier om om te gaan met onaangename gevoelens, gedachten en lichamelijke sensaties, door middel van een korte oefening en de exposuretechniek.
– Je oefent met inquiry, een Mindful gesprek voeren met een ander aan de hand van de Mindfulness oefeningen.
– We kijken waar cognitieve therapie, ACT en Mindfulness elkaar raken en waar ze elkaar aanvullen.
– We staan stil bij de vraag hoe en wanneer je de oefeningen kunt inzetten.
– Je krijgt diverse praktische oefeningen aangereikt welke je direct kan toepassen in het werken met volwassenen of met kinderen. Mindful oefeningen, oefeningen vanuit de ACT, oefeningen om stil te staan bij hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, en oefeningen om stil te staan bij wat jij echt belangrijk vindt.

___________________________________________________________________________________________________________

Mindfulness is een wetenschappelijke veel onderzocht en bewezen methode voor veel verschillende klachten. Kijk onder de reguliere Mindfulnesstraining wat de doelgroep kan zijn waar je deze methode kunt inzetten. Voor informatie kijk onder deze link:

Zie deze link voor de Mindfulnesstraining voor volwassenen

Zie deze link voor de Mindfulnesstraining voor kinderen

Wil je zelf bewuster en aandachtiger in het leven staan. In plaats van op de automatische piloot te handelen. Wil je meer grip op gedachten en emoties en dit aan je clienten leren. Wil je met je aandacht volledig in het nu gesprekken voeren, kijken hoe je een mooi effect krijgt bij je client terwijl jij vanuit een mindful houding begeleid. Kom dan naar deze training.

Het beste cadeau dat je iemand kunt geven,
is je volledige aanwezigheid,
er helemaal zijn voor iemand.

Volgende trainingen:

– 2 dagen 2016:

– maandag 7 en 28 maart van 10.00 uur tot 17.00 uur, plus een samen te bepalen bijeenkomst van 3 uur

– Of: variant 8 bijeenkomsten van ruim 2 uur (je doet dan mee met de reguliere Mindfulnesstraining) plus een individuele (of groepssessie) waarin je leert te vertalen naar 1 op 1 klanten:

Klik hier voor de data van deze reguliere training: 

Kosten 445 excl btw voor particulieren en zzp-ers, 750 euro excl btw wanneer de werkgever het betaald.

Eenmalige actie: Geef je met zijn tweeen op en ontvang beiden 60 euro korting.

Verplichte literatuur: David de Wulf, Werkboek Mindfulness

mindfulness coaching

____________________________________________________________________________________

Anurag heeft reeds meer dan 200 mensen begeleid in de Mindfulnesstraining. Ze brengt veel ervaring in mbt tot het werken met allerlei mensen en kinderen.

Reacties deelnemers

“Bij Anurag (Miraconsult) heb ik in 2010 de training ‘coachen en counsellen met mindfulness’ gevolgd. Ik vond dat de training een zeer goede balans had tussen praktijkoefeningen en theoretische achtergrond. Anurag heeft de groep door oefening echt zelf laten ervaren wat mindfulness is en wat de beoefening ervan met je doet. De praktijkoefeningen die ze ons gegeven heeft, zijn zeer bruikbaar voor toepassing bij clienten (en mezelf 😉 ! Dat vind ik de meerwaarde van deze training. Anurag weet met haar warme, open en onderzoekende instelling snel tot de kern van de zaken door te dringen ! Ik beveel haar zeker aan als trainer en als coach/counsellor.”
Top qualities: Expert, Good Value, High Integrity, Marjolein Jupijn

Ik heb voorjaar 2012 met veel plezier de training ‘Coachen en counsellen met mindfulness’ gevolgd bij Anurag. Ik vond de training zeer plezierig en nuttig voor mij als coach. Anurag geeft een goede uitleg over de achtergrond van mindfulness. Daarnaast zijn er veel praktische oefeningen en tipsdie je direct kunt toepassen bij coachees. Er is veel tijd om zelf te oefenen en te ervaren hoe mindfulness werkt. Een aanrader!!! (Christien van de H).

Ik vond de training heel zinvol, het heeft mij een aanzet gegeven om vaker een moment stil te staan en de dingen te leren accepteren hoe ze zijn. Ook krijg ik steeds meer inzichten. Voor kij is het iets dat ik wil blijven inpassen in mijn dagelijks leven.Ik vind dat je een rustige uitstraling hebt en mensen de ruimte geeft voor hun eigen ervaring. Ook kom je op mij duidelijk over en je biedt de groep op een prettige wijze leiding. Het feit dat we kort ervaringen uitwisselden en niet heel lang vond ik ook wel plezierig. Je hebt humor en weet de vaardigheden op een luchtige wijze te brengen. Daardoor voelde de training voor mij voldoende aards (niet te zweverig). (Sandy).

Ik heb bij Anurag zowel meditatietraining als mindfulnesstraining gevolgd. Het is fijn dat ze met kleine groepen werkt zodat er genoeg ruimte voor iedereen is om zijn/haar verhaal te doen. Anurag geeft goede en duidelijke uitleg en heeft veel aandacht voor de cursisten. Ze staat verder met beide benen op de grond en in de maatschappij, wat het voor mij heerlijk “niet zweverig” maakte. Ze weet de juiste atmosfeer te scheppen om met de meditaties aan de slag te gaan. Ik kan haar zeker aanbevelen en doe dat ook regelmatig. (Judith F.)

Ik vond de training goed in opbouw met een fijne afwisseling van ‘theorie’ en praktijk. Mindfullness is een training die echt werkt om bewuster en meer in het nu te leven met meer aandacht. en misschien komt dat ook wel door de open en heldere manier waarop jij het geeft. Ik vond het prettig dat ik er mijn eigen symbolen aan kan hangen en niet de boeddhistische, waardoor het dichtbij en heel concreet wordt (S).

Een aantal woorden terugkoppeling.- dat je een rustige uitstraling hebt- dat je echt aandacht voor ons had- dat je iedereen in hun waarde liet- dat ik nu echt dingen in mijn lichaam begin te voelen, is een overwinning- dat ik de loopmeditatie en de 3 minuten meditatie, geeft me houvast.- dat de bergmetafoor me erg aanspreekt- dat ik sommige dingen meteen snapte en sommige dingen niet, dat was ok.- dat materiaal dat je ons toestuurde, zeer buikbaar was. (Aartie).

Over de Mindfulness-training: een erg fijne en ontspannende training, en hoewel niet gericht op het bereiken van geluk (of welk doel dan ook), heb ik een paar maal intense momenten van totale rust en `peace of mind’ ervaren. Ik ben me ervan bewust geworden dat ik zelf mijn gemoedstoestand kan beinvloeden, als ik tijd en aandacht investeer in het `met mezelf, bij mezelf zijn’. Alleen al die wetenschap maakt me rustiger. De grootste uitdaging is en blijft het daadwerkelijk vrijmaken van die tijd en aandacht. Over jou als trainer: Ik heb je met verwondering en bewondering gade geslagen tijdens de training; je straalt rust en een bepaalde sereniteit uit, in mijn beleving speel je geen `rol’ maar ben je daar echt totaal jezelf. Professioneel betrokken, geen gezemel, erg prettig. Bedankt voor het delen van je kennis en je bereidheid om mensen die op zoek zijn naar verlichting daarin te begeleiden.(Iris)

De cursus ‘coachen en counselen met mindfulness’ werd mij getipt door iemand die deze cursus zelf enige tijd geleden had gevolgd. Een goede tip zo bleek. Behalve goed toepasbaar in mijn psychotherapie praktijk, is de cursus ook een verrijking geweest voor mijzelf. Anurag dank. Het is duidelijk dat jij van je vak houdt en de kunst verstaat om het op een ander over te brengen. (Aniek van Hoogstraten, GZ-psycholoog-Psychotherapeut).

Een training mindfulness stond al lang op mijn verlanglijst. Ik ben heel blij dat ik de training heb gevolgd bij Miraconsult. Anurag is een warme, liefdevolle vrouw en zeer ervaren in het geven van trainingen. Alhoewel ik al eerder had gelezen over mindfulness is het kwartje pas gevallen tijdens de trainingsdagen. En hoe kan het ook anders? Mindfulness moet je ervaren, voelen en oefenen. De rust in de trainingsruimte en de aanpak van Anurag hebben mij gegeven dat ik, stap voor stap, soms onbewust en soms bewust, mindfulness onderdeel laat zijn van mijn leven en dat is een groot gewin. De oefeningen die we hebben gedaan kan ik eenvoudig toepassen bij cliënten in mijn eigen praktijk, zodat ook zij er baat bij kunnen hebben. Anurag deelt haar kennis en zorgt op die manier voor verrijking in het leven van anderen. Dank daarvoor! (Wilma Koolen).

Als collega-trainer waardeer ik Anurag om haar authenticiteit en warmte. ‘She walks her talk’, zeker op het gebied van mindfulness en dat is heel inspirerend. Dat is de reden dat ik onlangs een Mindfulness-voor-trainers 3-daagse bij haar gevolgd heb. Deze training is een aanrader! Anurag is warm, professioneel, heel betrokken en blijft te allen tijde zichzelf. Dat maakt haar en de training erg geloofwaardig. (Chris Potter).