Werken met Transactionele Analyse

We cannot change the past, but the future is a different story

Werken met Transactionele Analyse in coaching en counselling en trainingen

Bijscholing “Werken met TA in coaching en counselling (accred/2009/022) is gewaardeerd op 13 accreditatiepunten (voor de cursist 13 PE punten) door het ABvC

Een workshop waarin je het werken met Transactionele Analyse ervaart en leert dit toe te passen binnen coaching of counselling.Deze dag komt aan bod:

– werken met je innerlijke ouder, volwassene en kind,

– inzicht in egotoestanden en de kenmerken en oorsprong hiervan, voedende en kritische ouder, volwassene, vrije en aangepaste kind,

– structurele en functionele model, innerlijk en uiterlijk dialoog,

– inzicht in welke boodschappen mensen eigen kunnen maken, verboden en geboden, je levensscript,

– Miniscript, hoe vorm je je eigen overtuigingen en houd je die in stand,

– hoe kan ik in mijn verleden laten wat mij nu belemmert, en mijzelf alsnog geven wat ik toen niet gekregen heb,

– reddingsdriehoek (redder, slachtoffer en vervolger) en communicatiepatronen,

– verschillende werkvormen toe te passen in het werken met klanten/clienten.

We werken deze dagen aan de hand van ingebrachte casus en met voorbeelden. Er is gelegenheid om zelf te oefenen in het begeleiden.

Transactionele Analyse word in coaching gebruikt om duidelijkheid te krijgen welke gedragspatronen een client innerlijk blijft herhalen en maakt daarnaast ook duidelijk welke patronen in de communicatie spelen.

Dit is ook een heldere methode voor het werken met gesprekken over of met relaties.

Geplande 2 daagse training in het voorjaar 2016:  

– donderdag 31 maart en donderdag 21 april van 10.00 uur tot 16.00 uur

Kosten voor deze dagen: 275 euro excl btw voor particulieren en zzp ers, 400 euro excl btw als je bedrijf/werkgever het betaald

Verplichte literatuur: Transactionele Analyse, Het handboek, Ian Steward en Vann Joines
__________________________________________________________________________________
Reacties van deelnemers

Ik heb de training als heel waardevol ervaren. Wat ik er zo fijn aan vond was dat de theorie in een heel kort tijdsbestek werd behandeld waarna wij snel overgingen tot het praktische gedeelte. Ik heb daardoor een aantal technieken geleerd die ik direct bij mijn cliënten kon toepassen, en met succes! Verder vond ik jouw trainingsstijl heel prettig: empathisch en meelevend aan de ene kant, zakelijk en nuchter aan de andere kant. Nogmaals dank voor de fijne training. (Caroline Meurs)

Ik heb de training heel leerzaam en waardevol gevonden. Ik vind je een uitstekende trainer. Je hebt ons een deel van jouw ervaring meegegeven en dat is voor mij als beginnende counsellor/coach heel fijn. Hartelijk dank hiervoor. Ik zal in de toekomst graag nog meer trainingen bij je willen volgen. (Manon L)

Ik vond de training ontzettend waardevol, interessant en inspirerend en het heeft mij geprikkeld om hier zeker verder mee te gaan.Mijn doel was: als kindertherapeut handvaten krijgen om ouders wat meer in de begeleiding te betrekken. Deze handvaten heb ik gekregen en zelfs veel meer. Ik vond de groep warm en prettig. Op de terugweg in de trein heb ik wat steekwoorden opgeschreven: happy, tevreden, power, veel inzichten, vol van energie.Ik heb veel van je geleerd. Je bent een trainer die gepassioneerde training geeft! Heel fijn om van te leren. Ik zal zeker nog een keertje terugkomen voor een training. (I K.)

Workshop TA: Veel geleerd in twee dagen, echt toepasbaar, boeiend en heeft mij waardevolle inzichten gegeven. Je geeft de training op een relaxte manier, heel prettig. Nogmaals dank (Alice van Pesch, counsellor)

Ik heb beide dagen inhoudelijk als heel waardevol ervaren. Helder, duidelijk en praktisch. Aanreikingen waar ik in het werk zeker iets mee denk te kunnen. Ik heb hier ook al in positieve zin ervaring mee opgedaan. De aangeboden stof heeft iets toegevoegd aan mijn ‘pakketje’. Dan nog jouw persoonlijke inbreng, die heb ik als ontspannen, liefdevol en professioneel ervaren. Warme groet, Monique van der Krogt (coach en mindfulnesstrainer)

Ik heb je als trainer/persoon als erg prettig ervaren. De trainer is dezelfde als de persoon Anurag. Je bent er, je faciliteert, maar er is geen moment dat je stuurt op een onprettige manier. Je ego speelt geen rol… Je geeft ruimte, je helpt waar nodig. Je behandelt de trainees als gelijke, waarmee ik bedoel dat je onze kennis ook serieus mee laat wegen in de training. Onze aanvullingen waren welkom.Zoals ik al aangaf in de training… je laat het er heel makkelijk uitzien en dat geeft de therapeut/coach moed om het gewoon eens te gaan proberen met TA. Inhoudelijk vond ik de training goed te volgen! Dank voor je tijd, je inzet en overdracht (Liesbeth, counsellor en coach)

Inhoudelijk vind ik het een goede cursus. Ik vind jouw rust en empathie erg goed. Je lijkt mij iemand die niet snel oordeelt en weloverwogen te werk gaat. Dit geeft mij een erg goed gevoel. Na mijn dagen in Amsterdam heb ik nog energie. Dit vind ik erg opmerkelijk.Hou me vooral op de hoogte van andere cursussen. (Chantal Meijerink, kindercoach)

Anurag heeft een mooie rustige manier van begeleiden waarbij zij zichtbaar aanwezig is, maar ook ruimte geeft aan de deelnemer voor zijn gevoel en beleving. Anurag communiceert helder over haar manier van werken en de voorwaarden die ze belangrijk vindt. Ze houdt contact met de deelnemers en leeft mee. Ze wekt vertrouwen op, is direct in haar communicatie en durft het proces te laten gebeuren. Tevens komt ze overtuigend over en laat ze zien dat ze inhoudelijk goed onderlegt is. Ze weet waar ze het over weet en voelt aan wat nodig is. (Marijke Spiekhout, trainer, consultant)

Ik heb genoten van je workshop. Duidelijk en op een prettige en rustige manier gebracht. Wij troffen het dat de mussen zowat van het dak vielen, maar desondanks zijn de kwartjes gevallen.Je humor biedt een warme toevoeging.Deze workshop gaat bij mij onder het “kopje” aanraders te boek.Dank je wel! (Carla Kovacs Counseling en Coaching).

Ik vind de TA methodiek heel praktisch en de manier waarop jij de training gaf was heel helder. Het geduld en gemak waarmee jij de training geeft is heel inspirerend. Jouw kennis en ervaring deelde je met ons waardoor de dagen zeer waardevol zijn geweest. Ontzettend bedankt. (Helen B., 2coach4u).

Ik heb enorm genoten van de dagen in Amsterdam. Toen ik de formulieren invulde voor de ABvC voor de Permanente Educatiepunten, dacht ik; wouw wat hebben we veel gedaan en veel doorleefd. En dat terwijl het allemaal heel relaxed en gezellig eraan toe gaat. Chapeau voor jou!!! We komen elkaar vast nog wel eens tegen. Nogmaals bedankt voor prachtige workshop. (Merit Teunissen)

Anurag is relaxed, rustig en komt heel snel tot de kern bij mensen. Ik ben echt geraakt door haar manier van werken (Eef, counsellor).

Ik vond het een heel inspirerende workshop. Ik heb nu veel zin om dit in praktijk te gaan brengen (Hanneke, coach).

Heel veel ervaringen rijker na de workshop TA bij jou. Veel van geleerd. Mooi hoe je dat doet. (Anita, coach).

I have exerienced Anurag as a well-educated and expert trainer. She managed to really get to the core of the needed training and showed the right expertise and knowledge to be an effective and inspiring trainer! She has a very unique and challenging approach in her sessions that build up to the best possible results!” Top qualities: Great Results, High Integrity, Creative. (Marina, accountmanager).